Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/b/f/natuurpuntgetevelpe.be/httpd.www/includes/common.inc).

Geetbets

Rummensbos

tekst volgt

Info Marc Op de Weerdt, 011 58 12 01, m.opdeweerdt@gmail.com

Betserbroek

Betserbroek (project 9414)

Ligging

Betserbroek ligt in de vallei van de Gete stroomopwaarts Aronst Hoek, in de vierhoek Geetbets-Grazen-Terweiden-Budingen. Op grondgebied Budingen wordt het ook wel Budingenbroek genoemd.

Historiek

Biotoop

GEETBETS - Met de aankoop van 48 ha grond is natuurgebied Aronst Hoek momenteel 284 ha groot. Natuurpunt zoekt schenkers om opnieuw gronden aan te kopen.
Op 20 september werd voor Aronst Hoek een cruciaal puzzelstuk gelegd met de aankoop van 46 ha aaneengesloten natuurgebied van het oude domein Ter Vreundt (omgeving Segeraet). Inmiddels werd er een verbindend stuk van 2 ha nog aan toegevoegd. ‘Aronst Hoek groeide hierdoor aan tot een natuurgebied van 284 ha groot’, vertellen de conservators Marc Op de Weerdt en Jacques Jacobs. ‘De nieuw verworven 48 ha bestaan uit moeras, overstroombare graslanden, graasweiden, bos en akker.

Aronsthoek

Klik op foto voor foto-album van Jules Robijns

Project 9414

Abonneren op RSS - Geetbets