Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/2/b/f/natuurpuntgetevelpe.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/2/b/f/natuurpuntgetevelpe.be/httpd.www/includes/common.inc).

Bolwerk

Net buiten de stad Zoutleeuw, in de vallei van de Kleine Gete, bevinden zich de ruïnes van de Citadel van Zoutleeuw. Tegenwoordig is enkel nog de stervorm herkenbaar in het landschap.
Natuurpunt Zoutleeuw heeft ism. de Stad Zoutleeuw het beheer van een deel van deze gronden op zich genomen, in totaal zo'n 4 ha.
Bedoeling is gemengde inheemse hagen op de wallen aan te planten. De graslanden zelf worden extensief begraasd, zodat we hier op termijn een bloemrijk karakter zullen krijgen. Twee soorten wasplaten (een groep zeldzame paddenstoelen) zoals de Weidewasplaat en het Papegaaizwammetje zijn hier al waargenomen. Ook het zeldzame Akkerklokje ziet men hier en daar nog bloeien.Wie goed luistert tussen april en eind augustus, kan zeer regelmatig het gezang van de geelgors horen in deze omgeving.